BlogEten en DrinkenHotspots

Destino: genieten van de Spaanse keuken in Rotterdam

Restaurant Destino

Een stukje Spanje in het Oude Noorden

Restaurant Destino is al jaren een begrip in Rotterdam als het om de Spaanse keuken gaat. Traditionele tapas en pinxtos op eigentijdse manier bereid. Precies zoals je ze in Spanje krijgt.

Sinds kort is Destino in nieuwe handen. Nou ja, nieuw… De kersverse eigenaar Reinbert  Sneep kent Destino eigenlijk als geen ander, want hij was er voorheen zelf de chef-kok. De grootste verandering is dus dat hij zijn plek in de keuken heeft overgedragen aan twee Spaanse chefs en dat het restaurant nu ook op vrijdag, zaterdag en zondag geopend is voor de lunch.

Een goede reden voor Rottergram om er juist tijdens lunchtijd een kijkje te gaan nemen.

Menu sorpresa: het verrassingsmenu

De kaart bestaat vooral uit tapas en wisselt elke 8 weken, omdat er seizoensgebonden wordt gekookt. Wij laten ons deze middag verrassen en worden getrakteerd op een heel scala aan heerlijke koude en warme kleine hapjes en gerechten.

Zo krijgen we onder meer ‘Pan-Tumaca con Serrano’ (geroosterd brood met Serrano ham, tomaat, en mango en een variant met ‘Queso de Cabra’ (geitenkaas met courgette, zoetzure rode ui en px-stroop).

Daarna volgen nog een klein glaasje soep (‘Sopa del día’) en de beroemde ‘Croquetas’: kroketjes van kip, ibérico ham en peterselie. Deze staan bij uitzondering het hele jaar door op het menu. Gelukkig maar, want die kroketjes wil je echt niet missen.

Dan is het tijd voor een van de hoogtepunten van de middag: kakelverse pijlstaartinktvis, zo recht uit de Noordzee. Deze is deels bereid ‘a la plancha’ (van de bakplaat) en deels als ‘Calamares fritos’ (gefrituurd in ringen). Zelden hebben we die zo lekker gegeten als hier. Je proeft dat er alleen met de beste producten wordt gewerkt en alles met liefde is bereid. Een glaasje witte wijn (Viura van Luz de Azul) erbij en je waant je echt even helemaal in Spanje.

Dat geldt zeker ook voor de volgende gerechten: ‘Pato,’ eendenborstfilet met geroosterde pastinaak en, jus van truffel en ‘Bacalao’, kabeljauwfilet, met wortel-saffraan escabeche en schelpdieren. Over de groenten hebben we ook niets te klagen: ‘Calabaza asada’, geroosterde pompoen in sherryazijnstroop met blauwe kaas, pecannoten en salie en een gemengde salade met onder andere spruitjes, kastanjes en frisse cranberries.

Spaanse sfeer en gezelligheid

Naast het werkelijk verrukkelijke eten, heerst er in Destino ook echt Spaanse sfeer en gezelligheid en is de ontvangst ontzettend gastvrij. Alle gerechten worden met trots en bevlogenheid geserveerd en ze vertellen graag nog wat over de achtergrond of bereiding ervan.

Ontzettend leuk is dat je de meeste recepten van wat op de kaart staat terug kunt vinden op de website. Het recept van de kroketjes blijft geheim. Daarvoor moet je echt terug naar Destino zelf.

Nou dat doen we graag. Want we hebben genoten in dit restaurant aan de Zaagmolenkade in het Oude Noorden. Een absolute aanrader!

Destino
Zaagmolenkade 37/38
3035 KA Rotterdam
Geopend: dinsdag t/m zondag

Tekst: Annette Roijaards
Fotografie: Annette Roijaards & Richard van Wijck

Restaurant Destino

Tapas bij Restaurant Destino

Restaurant Destino

Calamares bij Restaurant Destino

Gastvrije ontvangst bij Restaurant Destino

Restaurant Destino      Restaurant Destino

Restaurant Destino

Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *