Fotowedstrijd Rotterdam

Doe mee met Fotowedstrijd Rotterdam

Logo Fotowedstrijd Rotterdam

Momenteel vindt de eerste editie plaats van Fotowedstrijd Rotterdam. Een fotowedstrijd die dit jaar in het teken staat van ‘Rotterdam, Maasstad en haar rivier’.

Rottergram is een van de trotste partners van deze wedstrijd én maakt, in de persoon van Danny Koring, deel uit van de jury die onder voorzitterschap staat van Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum. Belangrijk is dat de jury niet alleen naar de foto’s kijkt, maar ook naar het bijbehorende verhaal.

Hoe werkt Fotowedstrijd Rotterdam?

Wil je ook meedoen en ben je 16 jaar of ouder? Stuur dan vóór 31 oktober je beste foto(‘s) rondom dit thema in via de website fotowedstrijdrotterdam.com. Beschrijf daarbij jouw verhaal van of achter de foto in 100 tot 200 woorden.

Er zijn verschillende categorieën waarbinnen je mee kunt doen. In totaal kun je maximaal 12 foto’s inzenden (dit hoeft niet in 1 keer, maar mag in delen). Foto’s moeten in 2017 gemaakt zijn.

De categorieën zijn:

  • De rivier en haar skyline
  • Landschap en natuur
  • Recreatie
  • Dagelijks gebruik
  • De rivier verbeeld
  • Special effects

Maandelijkse jurykeuze en expositie

Maandelijks is op fotowedstrijdrotterdam.com de jurykeuze te zien van de beste foto’s en de verhalen tot dan toe. Elke maand wordt die selectie aangevuld. De beste foto’s worden op 17, 18 en 19 november, samen met de bijbehorende verhalen, geëxposeerd in Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht. Daar worden ook de winnaar van de door Canon Nederland beschikbaar gestelde hoofdprijs en de winnaar van de door AD/Rotterdams Dagblad uitgeloofde Publieksprijs bekend gemaakt.

Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen wordt nog een extra categorie opengesteld waarvoor je foto’s kunt inzenden: Wereldhavendagen. Bovendien is er dan ook een extra prijs te winnen: een geweldig mooie workshop van de School voor Fotografie. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je je mooiste foto’s die je dit jaar tijdens het evenement maakt, ook via Instagram te delen met de hashtag #werelds.

Meer informatie

Meer informatie over de wedstrijd en alle voorwaarden vind je op fotowedstrijdrotterdam.com. En de komende tijd zie je natuurlijk ook meer over deze wedstrijd, inclusief leuke acties, op ons Instagramaccount en op deze website. Mis het dus niet!

Hi, I’m Rottergram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *