Eten en DrinkenHotspots

Dinner with a view: een topavond op de Euromast

Dinner with a view op de Euromast

Het is al weer oktober en dat is traditiegetrouw het moment waarop de Brasserie van de Euromast een nieuwe herfstkaart introduceert. Met geheel nieuwe gerechten die passen bij het seizoen. Aan Rottergram de eer om als een van de eersten te mogen komen proeven. Samen met Rottergram oprichter Danny (ook wel bekend als Mr.Rotterdam) ga ik op pad.

Hoogste gebouw van Nederland

De Euromast is natuurlijk een van de belangrijkste iconen van Rotterdam. Met zijn 185 meter is het niet alleen het hoogste gebouw van Nederland, maar het behoort ook tot de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld. In dit zelfde rijtje  staan bijvoorbeeld ook de Eiffeltoren, de Burj Khalifa en het Empire State Building. Niet slecht toch?

Wat een uitzicht

Bij binnenkomst worden we direct heel hartelijk ontvangen en naar de Brasserie geleid, dat ongeveer 100 meter hoogte ligt. Niet zo gek dus dat als je hier binnenkomt je blik als eerste getrokken wordt door het geweldige uitzicht.

Maar als je even wat langer om je heen kijkt, zie je natuurlijk ook de mooi gedekte en gezellige tafels waarvandaan je van dit uitzicht kunt genieten. Wat is en blijft dit bijzonder!

Vanavond treffen we het extra: het is prachtig helder buiten, de zon begint langzaam onder te gaan en het enorme cruiseschip AIDA ligt voor de Wilhelminapier. Snel dus nog even naar het platform voor een foto.

Vooraf

Dan is het echt tijd voor het diner. Het is een kleine proeverij zodat we verschillende gerechtjes van de nieuwe kaart kunnen uitproberen. Met bij elk gerechtje een bijpassend (klein) glaasje wijn. Met 3 gerechtjes per gang zijn dat best veel glaasjes wijn. We doen het maar een beetje rustig aan, we moeten morgen gewoon weer vroeg op. Maar die Zuid-Afrikaanse Gewürztraminer is wel erg goed!

Als eerste krijgen we rilette van heilbot met basilicumsorbet, peen en ui tarte tatin en gekonfijte eend. Het is moeilijk kiezen wat de favoriet is, want het is allemaal ontzettend lekker. De heilbot is heel verfijnd maar door de sorbet ook erg fris en extra smaakvol en onze favoriet. Of toch de gekonfijte eend met die heerlijke Argentijnse Malbec? Het is lastig kiezen. Gelukkig hoeven we dat ook niet!

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht krijgen we wederom voor ieder wat wils: een vegetarisch gerecht (pompoentaart), vis (gebakken zalm) en een stukje vlees (gegrilde tournedos). Dat illustreert ook direct de filosofie achter het restaurant. Het moet een plek zijn waar iedereen naartoe kan. De kaart is daarom heel divers en ondanks de goede kwaliteit en het unieke uitzicht nog steeds heel betaalbaar.

De zalm is perfect gegaard en de tournedos mals als boter. Maar ook de pompoentaart, iets dat ik zelf misschien niet direct zou bestellen, is verrassend lekker. En gaat heerlijk samen gaat met een van mijn favoriete wijnen, een Misty Cove Sauvignon Blanc uit Marlborough. Mijn bord is leeg voor ik er erg in heb.

Panoramisch uitzicht vanaf de Euroscoop

Voordat we aan het dessert beginnen, gaan we nog even naar buiten voor een korte tour met de Euroscoop. De Euroscoop is een roterende glazen lift met 360º panoramisch uitzicht, die helemaal naar de top gaat. Naar 185 meter dus. Om me heen hoor ik oeh’s en ah’s als we de stad met al haar lichtjes van alle kanten kunnen bekijken. Op dat soort momenten gaat je Rotterdamse hart toch weer wat sneller kloppen!

Dessert

Hoewel we er eigenlijk geen genoeg van kunnen krijgen, wordt iedereen bij het woord toetje toch wel weer enthousiast om naar binnen te gaan. En terecht. Want we worden verwend met een paddenstoel van vanille bavaroise, een marshmallow van pure chocolade en een zo geheten koffiedroom.  Vooral die laatste is geweldig lekker met een Zuid-Afrikaanse Muscat d’Alexandrie dessertwijn, hoewel de Jerez van Pedro Ximenez ook wel perfect combineert bij de chocola.

Een restaurant vol passie

Terwijl we besluiten met een kopje koffie of thee kunnen niet geloven dat het er al weer op zit. De avond is voorbij gevlogen. We hebben genoten van het eten, de uitstekende wijnen, het uitzicht en de enorme gastvrijheid. Maar we zijn misschien nog wel het meest onder de indruk van de passie en liefde waarmee de gerechten gemaakt, gereserveerd en aan ons toegelicht werden. Voor de mensen van de Euromast is de avond pas geslaagd als hun gasten een topavond hebben gehad. Nou, en of we dat hebben gehad!

Hartelijk dank Euromast voor de heerlijk avond, we komen graag snel weer terug!

Uitzicht vanaf de Euromast terwijl de zon ondergaat
Uitzicht vanaf de Euromast terwijl de zon ondergaat
Dinner with a view op de Euromast
Dinner with a view!
Een van de voorafjes: rilette van heilbot met basilicumsorbet
Rilette van heilbot met basilicumsorbet
Een van de voorafjes: peen en ui tarte tatin
Een van de voorafjes: peen en ui tarte tatin
gekonfijte eend
Gekonfijte eend

Het hoofdgerecht: pompoentaart, zalm en op de voorgrond gegrilde tournedos

Het hoofdgerecht: pompoentaart, zalm en gegrilde tournedos

Uitzicht vanaf de Euromast 's avonds laat
Rotterdam by night: uitzicht vanaf de Euromast ‘s avonds laat
Een van de toetjes: Marshmallow van pure chocolade
Een van de toetjes: een marshmallow van pure chocolade
Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *