Eten en DrinkenHotspots

Eetlokaal Het Witte Huis: een heerlijke ontdekking in de Oude Haven

Eetlokaal Het Witte Huis - Foto Annette Roijaards

Iedereen kent het iconische Witte Huis in de Oude Haven en de meeste mensen weten ook wel dat er een gezellig café zit op de begane grond. Wat een hoop mensen echter niet weten, is dat het café doorloopt in een restaurant. Wij waren er in ieder geval nog nooit geweest, dus hoog tijd voor een bezoekje. 

Fijne sfeer

Eetlokaal Het Witte Huis is open sinds 2010 en er heerst altijd een gezellige sfeer. Op de vrijdagavond dat we het café en restaurant bezoeken, is het er gezellig druk. Veel mensen vieren duidelijk de start van het weekend en de drankjes en borrelplanken worden veelvuldig geserveerd. We zijn er om het eetgedeelte te proberen, dus nemen we plaats in een klein restaurantje met een Franse sfeer. In de ruimte valt de open keuken op, met gedekte houten tafeltjes en aparte elementen die het interieur verrijken.

Keuze van de Chef

We worden vriendelijk ontvangen door eigenaar Frank, die vraagt wat de wensen zijn voor de avond. We beginnen met een glas wijn, een heerlijke Chileense Sauvignon Blanc. Voor het diner kiezen we ervoor om ons te laten verrassen dus wij zijn heel benieuwd welke gerechten op tafel gaan komen. 

Met komst van het voorgerecht worden we meteen positief verrast, het ziet er werkelijk prachtig uit. We krijgen 2 verschillende voorgerechten, steak-tartaar met eendenlever, geserveerd met een kaaskrokantje, olijvenzand en mosterd, en daarnaast licht gebrande tonijn, geserveerd met haringkuit en huisgemaakte kroepoek met inktvisinkt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook nog eens fantastisch. Alle smaken zijn perfect op elkaar afgestemd, en de tonijn is mals en perfect gegaard. 

Wat later krijgen we het hoofdgerecht gereserveerd en weer zijn we positief verbaasd over de prachtige styling, de kleuren en opmaak van het bord. Er zijn 2 verschillende hoofdgerechten. Als eerste een stukje heilbot met een gamba, een taartje van aardappel en spinazie, een crème van pompoen en mousse van rode biet, mosterdsaus, pistache en auberginekaviaar. Daarnaast krijgen we bavette, geserveerd met een jus van Morilles en verder hetzelfde garnituur als bij de heilbot. Ook het hoofdgerecht smaakt verrukkelijk, alle smaken passen geweldig goed bij elkaar en het vlees en de vis zijn perfect gaar. 

Grand dessert

Als klap op de vuurpijl verschijnt het dessert en we zitten eerst met open mond te kijken. Een mooie plank met chocolademousse, geschaafd frambozenijs, gekonfijte ananas, passievrucht, versierd met bloemen en suiker en karamel. Het smaakt net zo lekker als dat het eruit ziet en we vragen ons af of we niet meer van dit dessert kunnen krijgen. 

Van kop tot staart

Na het diner vertelt Frank iets meer over het restaurant en de producten die ze gebruiken. In het restaurant hanteren ze het ‘van kop tot staart’ principe, waarbij ze alles gebruiken van een dier om zo verspilling te voorkomen. Daarnaast gebruiken ze zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Het menu wisselt regelmatig en naast het menu zijn er ook andere gerechten beschikbaar. Veel vaste gasten kiezen ervoor om zich, net als wij, te laten verrassen en we begrijpen heel goed waarom. We zien daarnaast ook veel borrelplanken voorbij komen met kazen of verschillende soorten vlees. Frank vertelt dat deze ook wisselen, met verschillende producten die ze op dat moment in huis hebben. Zo hebben ze wel eens varkenspek, scheermesjes of oesters. 

Mooie locatie

De locatie van het eetlokaal is natuurlijk perfect op de begane grond van het Witte Huis en met een mooi uitzicht op de Oude Haven. In de zomer kun je ook heerlijk vertoeven op het terras buiten en in de winter hebben ze verschillende haarden om mensen buiten warm te houden. Al met al een ideale plek voor een gezellige borrel en heerlijk eten.  

We blijven nog even natafelen met een glas wijn en zien dat de andere gasten ook genieten van een heerlijke avond. We kunnen Het Witte Huis zeker aanraden. Zelf gaan wij in ieder geval zeker weer snel terug.

Eetlokaal Het Witte Huis
Geldersekade 1C
3011 WB Rotterdam
Geopend: dinsdag t/m zaterdag

Tekst: Faryda Lindeman
Fotografie: Annette Roijaards

Licht gebrande tonijn
Eetlokaal Het Witte Huis: steak-tartaar met eendenlever
Steak-tartaar met eendenlever
Interieur Eetlokaal Het Witte Huis
Eetlokaal Het Witte Huis
Voorgerecht Eetlokaal Het Witte Huis: steak-tartaar
Steak-tartaar met eendenlever, geserveerd met een kaaskrokantje
Hoofdgerecht Eetlokaal Het Witte Huis: Heilbot met een gamba
Heilbot met een gamba
Hoofdgerecht Eetlokaal Het Witte Huis: bavette
Bavette met een taartje van aardappel en spinazie
Eetlokaal Het Witte Huis: Grand dessert
Chocolademousse, geschaafd frambozenijs, gekonfijt fruit en karamel
Het Witte Huis in de Oude Haven
Het Witte Huis in de Oude Haven
Eetlokaal Het Witte Huis: Grand dessert
Chocolademousse, geschaafd frambozenijs, gekonfijt fruit en karamel

Hi, I’m Rottergram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *