Eten en Drinken

Kerst bij Jamie’s Italian: een voorproefje

Jamie's Italian

Het is overduidelijk dat de feestdagen in aantocht zijn. De Markthal is sinds kort weer voorzien van fraaie kerstversiering en de restaurants hier prijzen inmiddels hun kerstmenu aan. Zo ook Jamie’s Italian, het restaurant van Jamie Oliver, dat ook in de Markthal gevestigd is.

Kerstmenu

Voor Rottergram mochten Richard en ik het kerstmenu komen uitproberen. Wij waren iets eerder die kant op gegaan om eerst nog even te kunnen genieten van de feestelijke kerstverlichting aan de zijde van Station Blaak en van de kerstversiering binnen in de Markthal zelf.

Bij binnenkomst bij Jamie’s Italian werden wij naar boven verwezen, waar Jacqueline onze gastvrouw voor de avond bleek te zijn. Met een enorm enthousiasme presenteerde zij het 3-gangen kerstmenu, waar wij vervolgens zelf een keuze uit mochten maken. Terwijl Richard genoot van een tapbiertje en ik van een lekkere droge witte wijn, een Soave, bestudeerden wij het menu.

Antipasti en Italiaanse nacho’s vooraf

Richard koos als voorgerecht voor de beroemde ‘Antipasti plank’. Op deze plank lag allerlei lekkers, zoals Toscaanse venkelsalami, een bolletje buffelmozzarella, mortadella di Bologna, salami piccante, gegrilde groenten, pickles en pecorino. Zelf nam ik de ‘Krokante Italiaanse nacho’s’. Eigenlijk waren dit gefrituurde ravioli, lekker gevuld en voorzien van een pikant Siciliaans tomatensausje. Ze waren overheerlijk en veel lichter verteerbaar dan vooraf gedacht. Het smaakte ons beide prima.

Wat erg prettig was, was dat er gevraagd werd of wij al klaar waren voor het hoofdgerecht. Dit maakte dat je je niet opgejaagd voelde en prettig je gesprek kon blijven voeren en kon genieten van je drankje.

Steak als hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht ging Richard voor de ‘Gerijpte sirloin steak’. Ik twijfelde tussen de Ossobuco en de ‘Truffelsteak’, maar de truffel trok mij uiteindelijk over de streep. De gerijpte sirloin steak was hemels zacht: wat een mooi stuk vlees! Ik kreeg een behoorlijk grote feather blade steak. Ook dit was een mooi, mals stuk vlees waarbij de truffelboter prima tot zijn recht kwam. Naast de truffelboter, maakten een gegrilde portobello en Chianti rode wijnsaus beide gerechten af. Als bijgerecht waren er nog geroosterde rozemarijnaardappeltjes en winterse groenten, waaronder spruitjes. Alleen de geur van die aardappeltjes met rozemarijn maakten dat je je, zodra je je ogen sloot, aan tafel waande bij een grote Italiaanse familie met een kokende mama aan het hoofd van de tafel.

Zoete desserts

Toen we een dessert mochten kiezen, hebben wij Jacqueline om advies gevraagd. Zij wees ons op het kaasplankje dat nu speciaal voor Kerst op het menu staat. Wij zwichtten echter voor zoet. Richard nam de ‘Donkere chocolade brownie’ en ik de ‘Witte chocolade cheesecake’. Het was heerlijk.

Een mooie avond

Bij een potje muntthee en een goede cappuccino hebben we vervolgens nog een tijdje nagenoten van deze mooie avond. Sterker nog: we waren bijna de laatste gasten om die avond te vertrekken. Het restaurant heeft een zeer relaxte sfeer, waardoor je er op je gemak zit. Zeer de moeite waard om vanaf nu tot eind december eens te gaan genieten van een prima kerstmenu. Dit staat garant voor een mooie avond. Eerste Kerstdag is Jamie’s niet geopend. Het principe van Jamie Oliver is ook van van toepassing: Eerste Kerstdag vier je thuis met familie en vrienden. Dit geldt dus ook voor het vriendelijke personeel van dit prettige restaurant op een mooie locatie.

Jamie's Italian

Hi, I’m Yvonne van Gennip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *