In een halfronde uitbouw van het monumentale Erasmushuis (of HBU-gebouw) aan de Coolsingel ligt Grand Café La Buvette. Van buiten valt La Buvette niet direct op, maar eenmaal binnen staat je een geweldige verrassing te wachten. Een grote sfeervolle ruimte, stijlvol ingericht en met grote raampartijen die uitzicht bieden op de Coolsingel aan de ene kant en het Schielandshuis aan de andere kant. En overal vind je foto’s die je terugvoeren in de tijd en de plek een bijzondere extra sfeer meegeven.

Het door Dudok ontworpen Erasmushuis is een van de drie panden aan de Coolsingel die het bombardement van 1940 hebben overleefd. Alleen om die reden dus al een bezoekje waard. Eigenaars Martin en Patricia begonnen hun avontuur met La Buvette aanvankelijk als restaurant voor de kantoren erboven. Maar nu is het gelukkig toegankelijk voor iedereen die van lekker eten houdt.

Franse keuken                                        
De keuken, zo wordt ons verteld door Martin, heeft een Frans/Belgische inslag en dat blijkt helemaal te kloppen. Want niet veel later wanen we ons in Frankrijk… Onze lunch bestaat uit vers desembrood met een prachtige dikke, luchtige omelet en een Franse baguette met verrukkelijke rillette forel en mierikswortelmayonaise. Er wordt samengewerkt met een bekende bakker (Meester Boulanger Hiljo Hillebrand) en dat proef je direct.

Je zou niet kunnen vermoeden dat het uit een keuken komt die tijdens ons bezoek verbouwd wordt. Want, om nog beter in de vraag te kunnen voorzien, wordt de keuken 2 keer zo groot gemaakt. Dat is overigens niet de enige verandering die er aan zit te komen. Patricia en Martin vertellen vol trots en enthousiasme dat ze binnenkort ook een boulangerie en traiteur openen. Met klassieke Franse broden, croissantjes, patisserie en huisgemaakte patés, rillettes en salades. Daarnaast wordt het terras verbeterd en komt een prachtig dakterras beschikbaar voor feesten en partijen.

Meer dan eten alleen
In La Buvette kun je niet alleen terecht voor ontbijt, lunch of borrel. Je kunt er ook werken in een van de rustige en van alle gemakken voorziene ‘flexplekken’. Of vergaderen in een van de 5 vergaderruimtes. De service is prettig en hartelijk, met Patricia als stralend middelpunt.

Het is duidelijk: La Buvette is een aanwinst voor het stadscentrum. Een (nu nog) verborgen pareltje waar we vast nog veel van gaan horen en proeven!

La Buvette
Coolsingel 104
3011 AG Rotterdam
la-buvette.nl

Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *