Eten en DrinkenEvents

Presentatie Schmidt Originals Zeevis Kookboek

Koninklijke Schmidt Zeevis heeft nu ook een eigen kookboek! En Rottergram was uitgenodigd door om bij de presentatie van het kookboek “Schmidt Originals” te zijn.

Het eerste exemplaar werd door niemand minder dan Martijn Krabbé in ontvangst genomen. Uiteraard was chef-kok Herman den Blijker ook van de partij en die was net als de directeuren Marcel van Breda en Jos van Vuren erg enthousiast over het kookboek. Ricardo Vis van Heemst, de eigen chef-kok van Schmidt Zeevis en bedenker van het kookboek, stelt dat dit alle andere kookboeken overbodig maakt! In het boek staan 50 recepten die niet alleen heel lekker maar ook heel gemakkelijk te bereiden zijn.

We kregen daarbij ook een unieke excursie ‘in de voetsporen van Maxima’. Voor deze bijzondere gelegenheid opende Schmidt Zeevis eenmalig haar deuren en liet met deze unieke rondleiding zien hoe er gewerkt wordt bij temperaturen van -70 C, hoe het ontschubben van vis in zijn werk gaat, en hoe kreeften leven en verser dan vers naar de vele restaurants in binnen- en buitenland gaan.

Pernille La Lau, haar zoon en de vriendin van Martijn, Noi Pakon Schuijffel, genoten ook van de leerzame rondleiding. Na afloop zong Sjoerd Pleijsier nog een lekker moppie als Simon Stokvis en zorgde voor een gezellige sfeer met een hapje en een drankje.

Het Schmidt ‘Originals’ Zeevis kookboek is gemaakt door Bertram +de Leeuw Uitgevers en is verkrijgbaar bij Schmidt Zeevis in de winkel of op de webshop en bij vele boekhandels voor de prijs van 29,95 euro.

 

Hi, I’m Rottergram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *